top of page

Tempeh

Tempeh heeft een speciale plek binnen Vida. Wij produceren naast de reguliere tempeh, ook biologische tempeh. Wij staan pal achter dit voedzame product, die tijdens de ontwikkeling veel zorg en aandacht nodig heeft.

Volgens het Voedingscentrum is het beter voor de gezondheid en het milieu om minder vlees te eten. Dit verlaagt het risico op ziekten en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Het Voedingscentrum noemt tempeh als goede vervanger van vlees, want het bevat veel voedingsstoffen. Dit ondervindt de consument ook in toenemende mate.

Om te voldoen aan de toenemende vraag, hebben wij besloten om onze capaciteit te vergroten. Eind 2020 heeft Vida het pand uitgebreid. Een groot gedeelte van deze aanbouw is bestemd voor het bereiden en verpakken van het uiteindelijke eindproduct.

 

Wat is tempeh?

Populariteit

Tempeh is een gefermenteerd sojabonenproduct. Onder invloed van een schimmelcultuur groeien sojabonen uit tot de vaste structuur van tempeh. Het eindproduct bestaat voor 40% uit eiwitten en is verder rijk aan ijzer, mineralen en vitamine B. Daarnaast is het product licht verteerbaar en caloriearm. Tot slot is tempeh cholesterol- en glutenvrij. Een verantwoorde keuze!

 

 

FAQ

Niet alleen vanwege de gezonde voedingsstoffen wordt tempeh steeds populairder, maar ook door de eigenschappen van dit product. Het is neutraal van smaak, maar absorbeert andere smaken uitstekend. Hierdoor is het met verschillende kruiden te marineren. Na grillen, bakken, roerbakken of een tijdje in de oven is het product toe te voegen aan diverse gerechten. Van hoofdmaaltijden tot soepen en salades. Alles kan.

 

Hoe lang kan ik tempeh onbereid bewaren?

Op de verpakking staat hoe lang u de tempeh in de koelkast kunt bewaren. U kunt de tempeh ook drie maanden in de vriezer bewaren.

 

Hoe hoort tempeh te ruiken en te smaken?

De geur en smaak van tempeh verschilt per producent. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de bonen, de aard en hoeveelheid schimmelcultuur en de verschillen in bereiding. In het algemeen geldt: hoe jonger de tempeh, hoe milder de smaak. De smaak van de wat oudere tempeh is iets zuriger. Wat u lekkerder vindt, dat verschilt van persoon tot persoon.

 

Mijn tempeh kleurt bruin. Kan ik het product nog eten?

Ja dat kan. Hoe jonger de tempeh, hoe witter de kleur van het product. Hoe ouder de tempeh, hoe bruiner het product. Dit kan samen gaan met een zuurdere geur. Dat de tempeh bruin kleurt en sterker ruikt, betekent niet dat het niet meer gegeten kan worden. Sterker nog: veel liefhebbers van tempeh kunnen de smaak op dat moment juist meer waarderen.

 

Vida Private Label productie bedrijf - factory Tempeh Soy beans
Vida Private Label productie bedrijf - factory - Tempeh - Soybean
Vida Private Label productie bedrijf - factory -  Tempeh - soy beans
bottom of page